Segling i ett underbart Bohuslän

Jag tillhör, kanske den minoritet, som kan uppskatta när det är mycket båt och man får skaffa massa nya roliga bekantskaper under högsäsongen. Men jag tycker samtidigt att det är helt underbart att kunna njuta av Bohuslän när man kan hitta sina egna naturhamnsvikar och lugnet. Det är kanske dessa kontraster som gör att man tycker om detta båtliv så mycket.

Denna helg bjöd vi med familjen Nilsson som vi tyvärr umgås med ”för lite”, men när vi gör det så har vi alltid roligt ihop.

Fredag kväll gick vi till Bella Gästis i Hunnebo och hade en underbar middag och tillbringade sedan kvällen sittande i båten med kortspel och ”tjõt”

Lördags morgon seglade vi norrut mot Fjällbackaskärgåden i måttliga ostliga vindar. Det blev en lugn men ganska rask segling och vi hade siktet inställt på långsidesplats på Gråskär, men det var någon/några som redan haft samma tanke som oss.

dsc_0241

 

Så vi snirklade oss runt i skärgården och lade oss på västsidan om Bogen som blev perfekt i de ostliga vindarna. Perfekt med långsidesplats vid en låg klippa som vi kunde bada och grilla på med havet som skådeplats.

imag0469

 

Det blev mycket bad, solande och fiskande under hela dagen och August fick upp en havsöring som vi senare foliebakade på grillen, mums.

Ett lustigt fenomen uppstod på eftermiddagen där vinden kantrade 180 grader under 2-3 timmar på eftermiddagen, trots att alla prognoser lovade ostliga vindar hela dagen. Det blev lite inbäring och gungande i båten ett tag men det avtog snabbt så fort vinden vände igen.

På kvällen satt vi och grillade och åt på de varma klipporna i en underbar solnedgång.

dsc_0272

 

Söndagen började lite slö och framåt lunch kastade vi loss och seglade ner till Dannemark där vi lade oss för ankare och käkade lunch för att sedan gå sista biten hem till Hunnebo.

 

Gallery