Seglingshelg V35

Detta var en helg som ursprungligen var tänkt att vara på avslutningen i Skagen. Nu visade det sig att det var helgen innan, som dock hade varit omöjlig att åka på. Men även denna helg hade vi siktet inställt på Skagen men då prognoserna visade kryss hela vägen i starka vindar och regn så ändrade vi planen till att segla i norra Bohuslän.

Fredag morgon kollade vi prognoserna en gång till och vi kastade loss och började segla norrut i ostliga vindar på ca:8-10 m/s. Det blev underbar segling med god fart och liten/ingen sjö genom hela skärgården. Det var väldigt lite båtar ute, så vi kunde segla genom de smalaste passagerna.

dsc_0314

 

Vi stannade på lunch i ett nästan tomt Grebbestad. Vi var även tvungna att bunkra då vi hade planerat att införskaffa vissa varor i Skagen :-). Det blev en god lunch och lite shopping innan vi kastade loss igen.

imag0475

 

Nu var siktet inställt på Koster och vindarna hade avtagit och vridit mot syd så farten avtog rejält. När vi passerat Väcker fyr så såg vi hur ett oväder tornade upp sig i norr så det blev ett snabbt beslut, ett slag och kontrakurs in mot Ulsholmen där vi fann en perfekt långsidesplats.

imag0484

 

Här låg vi hela kvällen precis söder om ovädret där vi hade sol och värme i båten samtidigt som vi hade en mörk vägg av moln norr om oss. Vi hade sällskap i viken av ett gäng kajakpaddlare som utövade kapsejsnig och räddningsövningar, kul och lärorikt. Det blev god mat, massor av bad och mycket ”tjöt” i sittbrunnen ända inpå småtimmarna.

dsc_0360

 

Det måste ha varit den friska nattluften som påverkat oss för vi var alla lite trötta i huvudet på Söndag morgon. Efter en god och rejäl frukost kastade vi loss och hade en biddevind segling söderut i västliga, måttliga, vindar där prognosen lovade moln och lättare regn. Vi fick nog ett par vilsna regndroppar på oss och när vi kom fram till lotshamnen på Storö på Väderöarna så sprack det upp till ett underbart soligt väder. Vi tog en lite lättare lunch och promenerade sedan runt på Storö och gick även upp i lotsutkiken där vi hade underbar utsikt över hela skärgården och Väderöarna. Väl där uppe ångrade vi oss och vi gick ner, kastade loss, och gick runt ön och lade oss i Strömsund i stället.

imag0488

Track

Här kan ni följa spåret som lagrats från Navionics

 

Galleri