Byte till eltoalett

Vi beslutade att byta ut en av toaletterna på vår båt till en eltoalett, framförallt för att få en kvarn som maler avfall och papper för att förhindra igensättning vid tömning. En annan aspekt är att vi ibland har med gäster ombord som inte är så sjövana och det är inte intiutivt hur man skall använda den manuella toaletterna.

Val av toalett

För oss stog valet mellan två Jabsco modeller på eltoalett och till slut föll valet för en Lite Flush modell, framförallt baserat på enkelheten att använda och att den har en ren design. Vi köpte den från www.svb.de då de ras pris var radikalt mycket lägre an de Svenska återförsäljarna.

Installation

Hålbilden för denna toalett är samma som för de manuella Jabsco toaletterna. Vi valde dock att justera lite för att få en bättre vinkel på toaletten, då utrymmet är ganska trångt. Dessutom är inlinern till skrovsidan ivägen för bakkanten på toaletten så jag fick även justera lite.

 

Innan (Gamla toaletten)

Innan (Gamla toaletten)


Hålbilden

Hålbilden


Nya på plats

Nya på plats


Snygg, och med soft-close funktion

Snygg, och med soft-close funktion


Justerat hölje

Justerat hölje

Justeringen av höljet innebar att jag klippte/sågade bort en del av plasten så att jag kunde vinkla nippel till intaget mer åt sidan.

Leave a Reply

*