Avlasta badplattform

Även om man från varvet har förstärkt den ursprungliga kontruktionen runt upphängningen av badbryggan så har det alltid känts som att den i nedfällt läge haft stora belastningar på ändbeslagen. För att avlasta denna så splitade jag två st 4mm dynema tampar som fästes i beslagen för akterstaget. Vardera tamp har en brottlast på ca: 1 ton, så den skall nog hålla även när jag badar 🙂

Resultatet blev en mycket mindre svajig badplattform, samt att det känns mycket mer stabilt/tryggt.

 

Dynema tamp som avlastning

Dynema tamp som avlastning

2 Comments

 1. Morgan Möllerström
  2015/03/18 @ 10:56

  Jag har samma lösning med elmotorer och kontrollbox. Plattformen tvekar alltid att gå ned i kall väderlek, men när man kör i bland 10 korta försök ner och upp så går det till slut. Jag tröttnade på det förra året och köpte en ny kontrollbox för 2000:-, men nu krånglar även den på samma sätt. Det finns ju 4 dipswitchar i boxen som kan ställas för olika känslighet, d.v.s. klämriskutlösning. Jag har ställt den i sitt starkaste läge men trots det är det problem. Är detta något du känner igen?

  Reply

  • fredrik
   2015/03/18 @ 13:22

   Jag har inga större problem med denna. För mig räcker det med att trycka på plattformen när jag startar att fälla ned den. Jag vet dock andra som har eller haft problem med den.
   Jag vet andra som haft problem med kapslingen på motorerna med följd att det läckt in vatten i växelhuset. I detta växelhus sitter det icke rostfria kullager.
   Det skulle kanske vara värt för dig att koppla loss motorerna och göra en översyn och ev. tätning.

   Reply

Leave a Reply

*